Soorten isolatieglas

Isolatie glas is een mooie uitkomst voor het beter isoleren van uw woning. Isolatieglas is in meerdere varianten verkrijgbaar. 
Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.


Dubbel Glas

Dubbel bestaat uit drie delen. Het glas aan de buitenkant, spouw en glas aan de binnenkant.


HR+(+) glas

HR + glas is bijna hetzelfde als Dubbelglas.  Het verschil zit hem in een Coating aan
 aan de binnenkant van de ruit.


Geluidswerend Glas

Geluidswerend glas wordt vaak gebruikt waar veel geluidsoverlast plaatsvind

Zonwerend glas

Zonwerend glas kan zonlicht gedeeltelijk weren. 

Image

Dubbelglas

Dubbelglas bestaat uit drie delen. Het glas aan de buitenkant, spouw en glas aan de binnenkant.

Deze drie elementen worden machinaal samen geplakt/gekit tot één geheel. Er zijn meerdere mogelijkheden om verschillende diktes samen te stellen zodat je dikkere ruiten in vaste kozijnen kan krijgen, en ook dubbelglas in draairamen en of ouderwetse schuiframen
kan plaatsen in combinatie met speciale glaslatten die wij hiervoor gebruiken.

Twee belangrijke voordelen dubbel glas
  1. Energie Besparend: Het houd de warmte langer in de woning en de kou buiten de woning , waardoor je minder hoeft te stoken en minder hoeft te
    gebruiken.
  2. Hoger wooncomfort: Door het Dubbelglas zullen de ruiten minder koud aanvoelen en minder tocht doorlaten zo kan je lekker warmpjes voor het raam zitten zonder het vervelende koude gevoel.

HR+(+) Glas

HR+ Glas

HR + glas is bijna hetzelfde als normaal dubbelglas. Alleen is hier een Coating aan toegevoegd aan de binnenkant van de ruit.
Het heeft Voordelen maar ook nadelen hieronder ziet u de voor en nadelen van HR + Glas.

Voordelen
  • Beter isolatie
  • Besparend
  • Geluid werend
Nadelen
  • Thermische breuk ( als er een voorwerp bijvoorbeeld een kussen tegen aan word gelegd en de zon er langere tijd op schijnt, kan hij zijn warmte niet kwijt op dat punt en dan zal de ruit barsten dit is te herkennen aan een barst die uit meerdere scheuren zal bestaan)
  • Condens vorming (Aangezien HR+ beter isoleert kan er condensvorming ontstaan aan de buitenkant van het dubbelglas dit is vaak in de loop van de ochtend weer verdwenen.
HR++ Glas

HR++ glas is bijna hetzelfde als HR+ Glas alleen is hier een Edelgas aan toegevoegd ook
wel Argon gas genoemd. Dit gas in samenwerking met de Coating zorgt voor een nog
betere Isolatie werking houd hier wel rekening met de zelfde voor en nadelen van HR+
Glas.

Driedubbel glas

Driedubbel glas is HR++ glas met een extra laag glas. Hieronder een beschrijving van  de samenstelling hoe driedubbel glas eruit ziet (ook wel triple glas genoemd)

  • Enkelglas
  • Spouw
  • Enkelglas
  • Spouw
  • Enkelglas

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas wordt vaak gebruikt naast snelwegen, in de buurt van aanvliegroutes en bij spoorrails of bij der matig overlast door muziek instrumenten zoals een muziek school. Daar kan er veel geluidsoverlast zijn wat door middel van geluidswerend glas enigszins beperkt kan worden hierbij kan Dubbel Glas wel uitkomst bieden hoe dikker het glas hoe beter de isolatie voor geluid, je kan ook kiezen voor een Akoestische folie die het geluid nog meer zal dempen.

Zonwerend HR+ glas

Zonwerend glas kan zonlicht gedeeltelijk weren. Hierdoor zal een woonruimte die in de zomer vaak warm wordt door de binnenkomende zonnestralen, minder warm worden. Een eventuele airco hoeft hierdoor minder te koelen waardoor er minder energie gebruikt wordt.

En kan er een flinke besparing op de energiekosten behaald worden. Er zijn bij zonwerend glas verschillende gradaties van zonwerendheid. Dat wordt uitgedrukt in de LTA / ZTA waarde. LTA staat voor hoeveel licht het zonwerend glas doorlaat en de ZTA staat voor hoeveel zonnewarmte het doorlaat.

Voorbeeld: Zonwerend 70/4

LTA is 70%: dit is het % aan licht wat dit type doorlaat.
ZTA is 40%: dit is het % aan warmte wat dit type doorlaat.

Voor meer Informatie hierover neem ik graag met u door tijdens het inmeten van het Glas